Konig Sigorta olarak; Sektöre yön verecek çalışmalar yaparak ülkemizde sigorta bilincinin yaygınlaştırılmasını amaçlamaktadır. Konig Sigortanın alanında deneyimli uzmanları, kurumların ve bireylerin fiziksel değerIerini ve sorumluluklarını olası risklere karşı güvence altına almadan önce; risklerin tanımlanması ve analiz edilmesi, potansiyel hasarların değerlendiriImesi ve risklere karşı uygulanacak koruma yöntemlerinin belirlenmesi amacıyla çaIışmalar yapmaktadır.

İletişim

Konut Sigortası

  • Home |
  • Konut Sigortası

Konut Sigortası

Konut Sigortası Nedir ?

Konut Sigortası, evinizi veya belirli dönemlerde ikamet ettiğiniz yazlığınızı, deprem, sel, terör, yangın, hırsızlık, dahili su, fırtına, vb. risklere karşı güvence altına alan bir poliçe türüdür.

Konut Sigortası Pirimleri Neye Göre Belirlenir ?

Konut sigortasında primler, deprem risk bölgelerinin farklılığından dolayı meskenin bulunduğu il ve ilçeye gore farklılık gösterir. Ayrıca binada bulunan toplam kat sayısı, konutun bulunduğu kat, yapı tarzı, konutunuzun brüt metrekaresi de primi etkileyen unsurlar arasındadır. Eğer eşyalarınızı da güvence altına almak istiyorsanız güncel eşya bedelinizi de poliçe yaptırırken sigortacınıza bildirmeniz durumunda, belirli bir prim karşılığında kullanmakta olduğunuz ev eşyalarınız da poliçenize eklenebilir.

Konut Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir ?

Konut Sigortası yaptırırken dikkat etmeniz gereken konuların başında poliçede belirtilecek olan bina bedelinin bahse konu meskenin inşa bedeli olmasıdır. Genellikle sigortalılar konutlarının piyasa rayici üzerinden teminat altına alınacağını düşünmektedir ki bu yanlış bir beklentidir. Çünkü sigortanın temel prensibi eskisini yerine koymaktır, yani aynı metrekareye sahip olan ve yapı tarzı aynı olan 2 konutun bulundukları il veya ilçe neresi olursa olsun sigorta bedeli aynı olmalıdır. Konutunuzun inşa bedeli yerine satış bedeli üzerinden sigortalanmış olması hasar durumunda size herhangi bir avantaj sağlamayacağı gibi poliçeleşme aşamasında da gereksiz yere fazla prim ödemenize neden olacaktır.

Bir diğer önemli husus ise sigorta teminatlarındaki yakın sebep ilişkisine dikkat etmektir. Örneğin konut poliçenizde deprem teminatı olmadığını varsayalım. Bir deprem olduğunda binanız depremden hasar görmemiş, ancak deprem nedeniyle oluşan sarsıntıdan elektrik kontağı oluşmuş ve bu da yangın hasarı meydana gelmesine sebep vermiş olsun. Poliçenizde yangın teminatı olmasına rağmen yangının çıkış nedeni deprem olduğundan sigorta şirketi hasarınızı ödemez.